Egy világ, ahol az érték számít.
Autistic Art
erste bank logo

Autistic Art

Kategória: Társadalmi szerepvállalás

Az Autistic Art Alapítvány azzal a szándékkal jött létre, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek élet körülményeit javítsa.  Az alapítvány által támogatott - országosan 10 - lakóotthonok célja, hogy az ellátott fiatalok fejlődését, társadalmi integrációját segítse, egészségügyi ellátásukat és felügyeletüket ellássa.
Az Alapítvány 2010-ben indította el művészeti terápiás rajz foglalkozásait, foglalkozások ma már 6 lakóotthonban folynak és az alapítvány immár közel ötezer darabos autista rajzgyűjteménnyel rendelkezik.  Az alapítvány a művészeti foglalkozások során elkészült legizgalmasabb műveket aukcióra bocsátja, az ebből befolyt összegből pedig a lakóotthonokat támogatja. A kiemelkedő grafikákat az Autistic Art termékein használja fel mintaként.
Az Autistic Art Művészeti Program a foglalkozások művészeti, terápiás és pénzügyi céljai mellett kiemelten fontosnak tartja a társadalomformáló hatást. Lehetőséget ad a társadalmi felelősségvállalásra, hiszen amellett, hogy egyedülálló, kiváló minőségű, esztétikus műveket, tárgyakat kínál, az eladásból befolyó összeggel jó ügyet szolgál.
 

Gold Kártya

Az Erste World Club tagjainak exkluzívan fejlesztettek egy 2 részből álló kollekciót. Mindkét termék Bihari László autista lakóotthonban élő fiatal rajza alapján készült. A női sál 70x70 cm, a férfi dísz zsebkendő 32x32 cm nagyságú, Milánóban nyomott hernyóselyemből készült.

A termékek megvásárlása jó ügyet szolgál: az autista fiatalok életkörülményeinek javítását segíti. Díszdobozban, selyempapírba csomagolva kerül átadásra.